V januári zahynulo na cestách Prešovského kraja 7 osôb

27.02.2007 Prešov

Prešov 27. februára (TASR) - Dovedna 24 osôb, z toho dvaja cyklisti a 13 chodcov prišlo v poslednom kvartáli uplynulého roka o život na cestách Prešovského k...
Prešov 27. februára (TASR) - Dovedna 24 osôb, z toho dvaja cyklisti a 13 chodcov prišlo v poslednom kvartáli uplynulého roka o život na cestách Prešovského kraja. Nepriaznivá situácia spojená so zimným počasím a zníženou viditeľnosťou pokračuje aj v prvých mesiacoch tohto roka. V januári zahynulo na spomínaných cestách sedem osôb, z toho jeden cyklista a päť chodcov.

\"Jednou z najčastejších príčin nehôd, ktoré si vyžiadali životy nemotorových účastníkov cestnej premávky, bol náhly vstup chodca na cestnú komunikáciu tesne pred idúce vozidlo. Podstatné je uvedomiť si, že vidieť a byť videný je životne dôležité, a to platí nielen pre vodičov, ale aj pre chodcov a cyklistov, \" uviedol dnes pre TASR riaditeľ Krajského dopravného inšpektorátu v Prešove, mjr. Miroslav Vasiľko. Dodal, že spomínaní účastníci cestnej premávky častokrát porušujú elementárne pravidlá, ktoré si pohyb na komunikáciách vyžaduje. V nejednom prípade zohrá úlohu aj u nemotorových účastníkov premávky alkohol. \"Nedisciplinovanosť niektorých jedincov je nielen zarážajúca, ale niekedy až hraničiaca so zdravým rozumom, \" doplnil riaditeľ. Paradoxne, najmenej porušení je badať u malých školopovinných detí.
 

Vyberte región

mark